dimarts, 6 de març del 2018

Preinscripció escolar pel curs 18/19

La preinscripció dels ensenyaments obligatoris serà del 13 al 24 d'abril

  • El Departament redueix el calendari del procés gairebé un mes, d’acord amb la petició reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa
 
  • Com a novetats en els ensenyaments postobligatoris, s’introdueix la preinscripció electrònica en els cicles formatius de grau superior d'FP

La preinscripció dels ensenyaments de segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria es podrà realitzar del 13 al 24 d’abril. D’aquesta manera, el Departament d’Ensenyament redueix el calendari del procés de preinscripció gairebé un mes, des que la família presenta la sol·licitud fins que coneix el centre en el que ha obtingut la plaça, d’acord amb la petició reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa.
 
El fet de començar la preinscripció més tard en relació al curs anterior, a banda de la reducció del calendari, permetrà la disminució de les incidències causades per peticions d’alumnes nouvinguts o altres que es trobin en situacions de canvis, com per exemple, canvis de localitat de residència. En comprimir el període, part d’aquestes situacions es resoldran de manera ordinària i ja no s’hauran de tractar com a sol·licituds presentades fora de termini. La reducció del procés no afecta a la durada del termini de preinscripció –que es manté amb aproximadament els mateixos dies que l’any passat-, ni tampoc al de matriculació de les famílies.
 
Cal destacar que aquesta reducció del calendari s’ha pogut dur a terme en bona part gràcies als nous programes informàtics de registre d’alumnes, de gestió d’admissió d’alumnes i de gestió administrativa i econòmica de centres, atès que han comportat una major integració de dades així com una  automatització del seu tractament, que ha permès l’optimització d’alguns dels processos de preinscripció.
 
Novetat als ensenyaments postobligatoris

Enguany s’incorpora, com a novetat, la preinscripció electrònica en els cicles formatius de grau superior d'FP, que comporta la possibilitat de formular telemàticament la sol·licitud, sense necessitat de tràmit presencial. Tampoc caldrà aportar documentació en paper d’aquelles dades de què l’Administració ja disposi. Es tracta del primer pas en el repte de l'Administració electrònica i l'entrada necessària en el procés de preinscripció.
 
 
5 de març de 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada